3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

18-10-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. ‘Windenergie is goedkoopste energie’

 

Stroom afkomstig van windparken op land is goedkoper dan stroom uit andere energiebronnen, zoals steenkool, aardgas of kernenergie. Ook kost dit het minst voor mens en milieu.

Dat blijkt uit een rapport van adviesbureau Ecofys in opdracht van de Europese Commissie. Het opwekken van stroom uit windparken op land kost ongeveer € 105 per megawattuur.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Nieuwe accu laadt auto’s in enkele minuten

 

Wetenschappers aan de Nanyang Technology University in Singapore hebben een accu ontwikkeld die elektrische auto’s en mobiele telefoons in slechts enkele minuten oplaadt. De accu gaat tot tien keer langer mee.

In de nieuwe accu is de traditionele anode van grafiet vervangen door een gel van titaniumdioxide-nanobuisjes. De gel zorgt er ook voor dat er geen elektrolyt nodig is tussen de anode en de kathode. Dat laat ruimte voor meer gel waardoor de de opslagcapaciteit toeneemt.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Nieuwe koelkast bespaart energie

 

Het vervangen van oude koelkasten is goed voor een lagere energierekening en beter voor het milieu.

Ruim 50 procent van de Nederlandse koelkasten is zeven jaar of ouder. Dat zijn meer dan vijf miljoen oude koelkasten. Ruim 85 procent van de consumenten koopt pas een nieuwe koelkast als de oude kapot is. Toch zijn moderne apparaten met een energielabel A+++ tot 60 procent zuiniger dan oudere exemplaren.

Meet weten? Lees verder.

Foto Header: flickr.com, alh1

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie