Goedkope Afrikaanse zonne-energie voor Verenigd Koninkrijk

Goedkope Afrikaanse zonne-energie voor Verenigd Koninkrijk

20-10-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Investeerders in het Verenigd Koninkrijk zijn op zoek naar financiering voor een ambitieus project om zonne-energie uit Noord-Afrika te importeren.

Op basis van deze investeringen is het de bedoeling om in 2018 tot 2,5 miljoen Britse huizen te voorzien van zonne-energie uit Tunesië. Het betrokken bedrijf, TuNur, zegt reeds € 10 mln aan de ontwikkeling van het zonnepark te hebben uitgegeven.

Het TuNur Project is gebaseerd op het gebruik van geconcentreerde zonne-energie technologie (CSP), waardoor het bedrijf een deel van de opgewekte energie kan opslaan. Het bedrijf stelt dat de elektriciteitsvoorziening hierdoor zeker is, en ongeveer 20 procent goedkoper dan lokale bronnen, zoals bijvoorbeeld offshore windenergie.

Een eerder initiatief uit Duitsland voor grootschalige zonneprojecten in Noord-Afrika, Desertec, had € 400 mrd nodig. Ondanks meerdere partners bleek dit bedrag een grote horde te zijn voor het project, met als resultaat dat de meeste vroeg ingestapte aandeelhouders besloten hebben te stoppen. Dit weerhoudt Kevin Sara, chief executive officer van het Tunur Project er niet van om het project door te zetten: “We zijn in staat om koolstofarme elektriciteit te leveren aan het Verenigd Koninkrijk die goedkoper is dan offshore windenergie of kernenergie – we vragen alleen maar om de kans om het te laten zien."

Bron: BBC | Foto: Green Prophet via Flickr.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie