Boeing maakt biobrandstof van Chinese bakolie

Boeing maakt biobrandstof van Chinese bakolie

22-10-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Boeing en het Chinese bedrijf Commercial Aircraft Corp of China gaan vliegtuigbrandstof maken van bakolie. De vliegtuigbouwers beginnen de pilot in een fabriek in Hangzhou.

De fabriek ten zuidwesten van Shanghai verwerkt ongeveer 240.000 liter gebruikte olie per jaar tot biobrandstof.

In de pilot willen Boeing en het Chinese staatsbedrijf onderzoeken of de productie van biobrandstof op basis van goedkope bakolie haalbaar is. De concerns schatten er in China voldoende afvalolie beschikbaar is voor een jaarlijkse productie van 1,8 miljard liter vliegtuigbrandstof.

De Amerikaanse vliegtuigmaatschappij werkt wereldwijd aan de vergroening van de vloot. Eerder dit jaar sloot het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst met South African Airlines voor biobrandstof op basis van tabak.

Bron: Boeing, Reuters | Foto: Sheba_Also via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie