3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

25-10-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Duurzaam imago Nederland beter dan prestaties

 

Het beeld van Nederland als duurzaam land en de werkelijke prestaties liggen flink uiteen. Wat betreft imago behaalt Nederland een vijfde plaats, terwijl de prestaties slechts een 21ste plek verdienen.

Dat blijkt uit de The Global Green Economy Index, samengesteld door het onderzoeksbureau Dual Citizen. Het bureau maakte de Index van de 60 best presterende landen in de wereldwijde duurzame economie voor het eerst in 2010. Landen worden beoordeeld op basis van leiderschap en klimaatverandering, efficiëntie, investeringsklimaat en milieu. Het bureau kijkt zowel naar het imago als naar de werkelijke prestaties.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Corellian maakt grijze auto’s groener

 

De meeste autobezitters hebben nog nooit naar de onderkant van hun auto gekeken. Dat is precies wat Mark Tullemans en Sander Kemna wel deden. De Eindhovense start-up Corellian is het resultaat.

Hoe minder weerstand een auto heeft, hoe lager het brandstofverbruik. Dat geldt niet alleen voor het zichtbare deel van de auto waar de meeste mensen naar kijken, maar ook voor de onderkant. Corellian ontwikkelde een aerodynamische aanpassing, die, gemonteerd onder bedrijfs- en personenwagens, het brandstofverbruik flink terugdringt.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Zytec in finale van de Groene Tulp 2014

 

Permanent magnetische inductiekoppeling. Voor Danny van Nielen, mede-eigenaar van Zytec, is het een samenspel van natuurkrachten die geleid heeft tot een innovatief en energiebesparend product.

Zytec is er van overtuigd dat er nog veel te innoveren valt en waarbij bijgedragen kan worden aan een betere wereld. Hoe? Zytec doet dit met de permanent magnetische inductiekoppeling.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: Hans905, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie