Zonnepiramides in Nederland

Zonnepiramides in Nederland

28-10-2014 13:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een piramide van zonnepanelen om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Dat is het plan van ondernemer en uitvinder Jelle Vierstra.

De zonnepiramides worden 30 tot 40 meter hoog. Op deze manier vangen de zonnepanelen meer zon dan horizontale panelen en wordt de ruimte voor de zonne-installatie zo efficiënt mogelijk benut.

"Nederland is dichtbevolkt, dus je hebt maar beperkte ruimte op zonne-energie op te wekken. Daarom leek het me beter om juist de lucht in te gaan", zegt uitvinder Jelle Vierstra. De zonnepiramides kunnen ook op water geplaatst worden.

Directeur Paul Oortwijn van NLingenieurs, de branchevereniging van ingenieurs, vindt de zonnepiramide ook een goed plan. Volgens hem is er nog een wereld te winnen aan het opwekken van stroom uit zonne-energie. De bedenker is nog in gesprek met investeerders om te achterhalen of het plan haalbaar is, maar heeft inmiddels met zijn bedrijf Aquaseria octrooi aangevraagd.

Bron: telegraaf.nl | Foto: Helder C Jr, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie