Hanergy: 'Nieuwe markt met zonnepanelen Ikea'

Hanergy: 'Nieuwe markt met zonnepanelen Ikea'

31-10-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zonnepanelenfabrikant Hanergy verwacht een nieuwe markt aan te boren met de zonnepanelen van Ikea. Hanergy wordt verantwoordelijk voor de verkooppunten in de winkels.

Dat meldt de Groene Courant op zijn website. Het meubelconcern kondigde vorige maand aan de zonnepanelen van Hanergy Solar op de markt te brengen. De verkoop begon deze week bij het Ikea-filiaal in Haarlem.

Volgens topman Toby Ferenczi van Hanergy biedt de huidige markt in combinatie met de populariteit van het Zweedse meubelwarenhuis volop kansen. "Nederlandse filialen trekken jaarlijks 20 miljoen bezoekers. We krijgen meer potentiële klanten dan ooit te voren.”

 

Nieuwe markt

 

Bestaande verkopers van zonnesystemen krijgen geen last van de nieuwe speler op de markt, verwacht Ferenczi. “We willen 25 procent aan de markt toevoegen, niet afpakken. Zonnepanelen zijn altijd iets geweest voor mensen die het technisch en financieel begrijpen. Wij mikken op de mensen die nu al denken aan zonnepanelen, maar het technisch niet begrijpen.”

Het bedrijf bekijkt met behulp van satellietbeelden hoeveel zonnepanelen een dak nodig heeft. Binnen vier weken volgt een inspectie ter plekke en worden de panelen geïnstalleerd. Hanergy beschikt in Nederland over een netwerk van installateurs.

De installaties zijn voorzien van panelen met dunne filmzonnecellen. Zo'n paneel heeft minder vermogen, maar is wel goedkoper. De prijs voor een installatie van 20 panelen met een vermogen van 2,50 kilowattpiek is ongeveer € 4400, exclusief btw, omdat de klant die kan terugvragen. De montage en overige kosten zijn bij de prijs inbegrepen. Het kleinste systeem telt tien zonnepanelen, de grootste 32 panelen.

In oktober 2015 moeten de zonnepanelen van Hanergy te koop zijn bij alle Nederlandse Ikea-vestigingen.

Bron: Groene Courant | Foto: Hanergy Solar

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie