Europa krijgt € 647 miljoen voor energieprojecten

Europa krijgt € 647 miljoen voor energieprojecten

03-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Europese Commissie investeert € 647 mln in de verbetering van de Europese energie-infrastructuur. Die moet de energiezekerheid in de Unie garanderen.

Niet alle Europese lidstaten zijn verbonden met het energienet van de Europese Unie. De verbetering van de energie-infrastructuur moet bijdragen aan de voltooiing van een Europees energiemarkt en de integratie van hernieuwbare energie in het elektriciteitsnet.

Het grootste gedeelte van de investering is bestemd voor de aanleg van pijpleidingen om onder andere vloeibaar gas te vervoeren naar het Oostzeegebied en Midden- en Zuidoost-Europa. Daarnaast krijgen innovatieve technologieën de kans om zich verder te ontwikkelen. Eén van de innovatieve projecten is een onderzeese hoogspanningskabel tussen Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

De Europese Commissie is van plan om tot 2020 bijna € 6 bln te investeren in intra-continentale energienetwerken.

Bron: bloomberg new energy finance, Europa-nu.nl | Foto: Peter Miller, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie