Denemarken wil af van kolencentrales

Denemarken wil af van kolencentrales

04-11-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Denemarken wil vanaf 2025 zijn kolencentrales geleidelijk aan sluiten. Het land hoopt hiermee een voorbeeld te zijn voor andere landen in de strijd tegen klimaatverandering.

Dat zegt de Deense minister van Klimaat Helveg Petersen. Denemarken heeft al stappen genomen om niet meer afhankelijk te zijn van de vervuilende kolencentrales. Zo zijn bijvoorbeeld de windmolenparken in 2020 goed voor de helft van de stroomvraag.

Een eerdere sluiting van alle kolencentrales is volgens de Danish Energy Association riskant, omdat windenergie nog niet voldoende is geïntegreerd in het energienet. Kolencentrales leveren een derde van alle stroom in Denemarken.

Denemarken is met de maatregelen tegen klimaatverandering één van de koplopers in de Europese Unie. Tussen 1990 en 2012 is de CO2-uitstoot met 25 procent afgenomen. In 2020 moet dit 40 procent zijn. Dat komt overeen met de Europese doelstellingen die pas voor 2030 gelden.

Bron: Reuters | Foto: Wigwam Jones, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie