Nederland wisselt massaal van energieleverancier

Nederland wisselt massaal van energieleverancier

30-07-2012 13:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nederlandse huishoudens stappen steeds vaker over naar een andere energieleverancier. Met 182.000 overstappers was juni een recordmaand.

Dat blijkt uit cijfers van Energie-Nederland, de belangenbehartiger van de Nederlandse energiebedrijven. In de maanden april, mei en juni van dit jaar steeg het aantal overstappers met 46 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In juni stapte een recordaantal van 182.000 huishoudens over naar een andere leverancier.

Economische crisis

“Acht jaar na de liberalisering lijkt het erop dat de markt volwassen is geworden”, zegt een woordvoerder van Energie-Nederland. “Steeds meer mensen plukken de vruchten van een veelzijdig aanbod”.

Volgens Erik Smith van de onafhankelijke vergelijkingssite Gaslicht.com is de aanhoudende economische crisis de reden dat zo veel Nederlanders kiezen voor een nieuwe leverancier. “Toen in maart een verhoging van de energieprijs werd aangekondigd, zijn consumenten massaal op zoek gegaan naar goedkopere leveranciers. Ook de plannen in het Lente-akkoord hebben aan de sterke toename van het aantal overstappers bijgedragen.”

Groene energie

Prijs blijkt dus nog steeds de belangrijkste drijfveer voor mensen in hun energiekeuze, niet de herkomst. Dit kan echter in het voordeel gaan werken voor groene stroom, omdat deze steeds goedkoper wordt.

Nederland kent ruim twintig energieleveranciers, waarvan er steeds meer zich toespitsen op groene energie. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat wind- en zonne-energie binnen afzienbare tijd al kunnen concurreren met fossiele brandstoffen.

Bron: Volkskrant

Foto:  Jimmy

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie