Windparken stuwen orderontvangst Siemens

Windparken stuwen orderontvangst Siemens

13-11-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De orderportefeuille van Siemens Nederland is beter gevuld dan ooit. Twee opdrachten voor windparken stuwen de orderontvangst.

Dat blijkt uit cijfers over het afgelopen boekjaar, die het bedrijf heeft gepubliceerd. Siemens Wind Power wist opdrachten in de wacht te slepen voor offshore windpark Gemini, 85 km ten noorden van de Groningse kust, en het grootste near shore windpark Westermeerwind, dat in het wordt gebouwd. Samen hebben deze orders een waarde van bijna € 2 mrd.

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september 2014, realiseerde Siemens Nederland daarmee een totale orderontvangst van € 2,9 mrd. Dat is een record voor het bedrijf. De omzet kwam uit op € 969 mln. De nettowinst bedroeg € 81 mln.

 

Innovatie

 

Bestuursvoorzitter Ab van der Touw voorziet in de windenergie een innovatieprogramma, dat de kosten rond 2020 met 40 procent zal verlagen. “In de offhore sector levert het door onze innovaties honderden extra banen op.”

Siemens werd in 2014 opnieuw in de Dow Jones Sustainability Index gekozen tot wereldwijd duurzaamste onderneming in haar branche. Siemens behaalde daarnaast het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder.

“De helft van onze omzet wordt behaald met groene producten en oplossingen. En het aandeel daarvan groeit”, zegt Van der Touw. Hij wijst op de bestelling door VDL Bus & Coach van 120 elektrische aandrijvingen voor hybride. Daarnaast is Siemens samen met onder andere Stedin en Gasunie betrokken bij de eerste grootschalige Power to Gas installatie in Delfzijl.

Bron: Siemens Nederland | foto: Gemini project

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie