India bouwt zonne-energieproject op stuwdam

India bouwt zonne-energieproject op stuwdam

14-11-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een Indiaas bedrijf gaat zonnepanelen met een totaal geïnstalleerd vermogen van 20 megawatt plaatsen op de wand van een stuwdam.

Dat meldt CleanTechnica. Het gaat om een stuwdam in de rivier de Dhavari in de Indiase staat Maharashtra. Het bedrijf Rays Power Experts gaat de installatie bouwen, in opdracht van Navi Mumbai Municipal Corporation.

De damwand is 3 kilometer lang en 59 meter hoog. De bouwers moeten voorzichtig te werk gaan om te voorkomen dat de dam zelf beschadigd raakt. Daarom wordt eerst een fundering op de huidige wand geplaatst. De zonnepanelen worden vervolgens daarop bevestigd.

Eerder dit jaar kondigde een ander bedrijf in India, de National Hydro Power Corporation, aan een zonne-energieproject van 50 megawatt te gaan bouwen op een dam in de staat Kerala.

Bron: CleanTechnica | foto: Wikimedia commons

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie