Parkeren onder een zonnekleed

Parkeren onder een zonnekleed

14-11-2014 12:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een start-up uit Cambridge, The Solar Cloth Company, heeft een lichtgewicht en flexibel zonnekleed ontwikkeld.

Het zonnekleed is volgens het nieuwe bedrijf ideaal om zonne-energie mee op te wekken op plekken waar het lastig is om conventionele, zwaardere zonnepanelen te plaatsen. Bijvoorbeeld als overspanning op parkeerplaatsen, maar ook op daken van winkels, supermarkten, datacentra en voetbalstadions.

Volgens The Solar Cloth Company (TSCC), verbruiken Britse bedrijven 13 procent van de landelijke stroomvoorraad. Daarnaast zijn de bedrijven verantwoordelijk voor 19 procent van de totale CO2-uitstoot in Groot-Brittannië. Solar Cloth zegt dat er in het land ongeveer 830 miljoen vierkante meter aan daken en 350 miljoen vierkante meter aan parkeerplekken beschikbaar is. Als die oppervlakken allemaal bedekt zijn met de zonnekleden, kan er genoeg zonne-energie worden opgewekt om het land drie keer van stroom te voorzien.

Perry Carroll, oprichter van TSCC, heeft inmiddels de opdracht om 27.000 parkeerplaatsen te voorzien van het zonnekleed. Waar de zonnekleden precies komen te hangen, heeft hij niet bekend gemaakt. Het gaat volgens hem om een samenwerking met grote Britse bedrijven.

Bron: The Solar Cloth Company, BusinessGreen | Foto: The Solar Cloth Company

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie