Collectieve zonnepaneelsystemen voor werknemers

Collectieve zonnepaneelsystemen voor werknemers

17-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Werknemers van onder andere Cisco, 3M, National Geographic en Kimberly-Clark kunnen zich aansluiten bij het Solar Community-programma voor zonnepanelen op hun dak.

Het collectieve project Solar Community is een initiatief van het World Wildlife Fund (WWF) en is in beheer bij zonnepanelenbedrijf Geostellar, dat de systemen ook installeert. De Solar Community maakt het mogelijk voor de werknemers in de Verenigde Staten en Canada om betaalbare zonnepanelen te laten plaatsen op hun woning. De zonnepanelen via dit collectief zijn gemiddeld 35 procent goedkoper dan bij particuliere aanschaf.

De Solar Community is onderdeel van 3M’s duurzaamheidsstrategie, zegt Keith Miller, strategisch adviseur bij 3M. Het technologiebedrijf zet zich in voor hernieuwbare energie en vindt dat het betrekken van werknemers daarbij hoort. 3M produceert ook enkele onderdelen van het zonnepaneelsysteem.

Johnson&Johnson en Principal Financial Group hebben zich als laatst aangesloten bij het programma. Volgens David Levine, oprichter en directeur van Geostellar, gaat het erg goed met het programma. Er zijn in een maand tijd 25 projecten afgerond en er lopen nog eens 300 prospects. Omdat het programma goed loopt, kunnen ook vrienden en familie van werknemers zich aansluiten bij de Solar Community, zegt Levine. Ook komen er steeds meer bedrijven bij die het belangrijk vinden om op deze wijze te laten zien dat duurzaamheid ook voor hen belangrijk is.

Bron: BusinessGreen | Foto: Edmund Tse, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie