Energiezuinige bedrijfsverlichting bespaart miljoenen

Energiezuinige bedrijfsverlichting bespaart miljoenen

18-11-2014 17:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bedrijven kunnen € 725 mln besparen met energiezuinige lampen. Tegelijkertijd daalt de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Natuur & Milieu is een actie gestart om bedrijven erop te attenderen op de voordelen van energiezuinige verlichting. De actie Nederland kiest voor nieuw Licht op de Zaak heeft als doel in één jaar minimaal 100.000 oude TL-lichtbakken te vervangen. Natuur & Milieu werkt samen met sociale onderneming GreenFox en energiebedrijf Eneco.

"We willen 100.000 lichtbakken vervangen", zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. "Dat levert een besparing op van meer dan € 2 mln per jaar. En de maatregel vermindert de CO2-uitstoot vergelijkbaar met die van 3.300 auto’s."

Met name overheidskantoren, parkeergarages en zorginstellingen verbruiken veel elektriciteit voor verlichting. Het Nederlands bedrijfsleven heeft ongeveer 25 miljoen TL-lichtbakken in gebruik. Energiezuinige lampen verbruiken 40 procent minder stroom dan TL-lampen. De vervanging van de totale voorraad levert volgens Natuur & Milieu 16 procent van de totale energiebesparing op die volgens het Energieakkoord in 2020 moet zijn behaald.

Bron: Natuur en Milieu | Foto: Clemens v. Vogelsang

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie