Ikea zet ambitie kracht bij met Texaans windpark

Ikea zet ambitie kracht bij met Texaans windpark

19-11-2014 11:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Zweedse meubelmaker Ikea heeft zijn grootste investering in hernieuwbare energie ooit gedaan. Het bedrijf koopt een windpark in Texas.

De Zweedse keten koopt het windpark Cameron Wind Farm, met een geïnstalleerd vermogen van 165 megawatt, van Apex Clean Energy. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt, meldt persbureau Bloomberg.

Ikea heeft zich voorgenomen om in ieder geval tot eind 2015 $ 1,9 mrd te investeren in wind- en zonne-energie. In 2020 wil het bedrijf zijn wereldwijde elektriciteitsverbruik volledig afdekken met eigen hernieuwbare energiebronnen. Het meubelconcern wil waar mogelijk zelf de verantwoordelijkheid dragen voor de exploitatie van windparken en zonne-energiecentrales.

Het nieuwe windpark in het zuiden van Texas moet eind 2015 klaar zijn. Bij de oplevering bezit Ikea windparken in negen verschillende landen. Naast de Verenigde Staten zijn dat Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Bloomberg | foto:Håkan Dahlström, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie