Tocardo neemt IHC Tidal Energy over

Tocardo neemt IHC Tidal Energy over

19-11-2014 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse Tocardo versterkt zich met de waterenergiedivisie van het, eveneens Nederlandse, IHC Merwede. De technologieën van beide bedrijven vullen elkaar sterk aan.

Beide concerns zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van onderwaterturbines. Het verschil is de oriëntatie van de onderwaterwindmolens. De turbines van Tocardo liggen horizontaal in het water en die van scheepbouwer IHC Merwede staan verticaal.

Beide turbines maken onder verschillende omstandigheden optimaal gebruik van getijdenstromingen. De relatief onbekende hernieuwbare energiebron staat wereldwijd steeds meer in de belangstelling.

Met de overname kan Tocardo klanten bedienen op locaties waar de eigen technologie minder goed toepasbaar is. IHC Merwede stoot de getijdenergiedivisie af om zich te kunnen richten op de eigen kerntaken. Het bedrag dat met de overname is gemoeid, is niet bekend gemaakt.

De Tocardo turbine is onder andere toegepast in bergrivieren in Nepal. Recent kondigde Tocardo nieuwe projecten aan in Zuid-Korea en voor de Britse kust. Dichter bij huis, voor de kust bij Texel en aan de Afsluitdijk, levert Tocardo-turbines voor Nederlandse pilots met getijdenenergie.

Bron: Tocardo | Foto: Tocardo

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie