Kwart consumenten betaalt graag voor hernieuwbare energie

Kwart consumenten betaalt graag voor hernieuwbare energie

19-11-2014 12:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Een kwart van de Nederlandse consumenten hecht meer belang aan de duurzame opwekking van elektriciteit dan aan de prijs. 

Dit meldt De Energie Monitor, een initiatief van Eneco Groep in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos. Driekwart van de mensen zegt dat ze het belangrijk vinden dat hernieuwbare energie bestaat. Toch is dit voor veel mensen nog niet de doorslaggevende factor bij de keuze voor een energieleverancier. Voor veel consumenten is de prijs het belangrijkste keuzecriterium. Slechts 26 procent is bereid een hogere elektriciteitsrekening te betalen als hiermee een positieve milieubijdrage wordt geleverd.

Dat er interesse is in hernieuwbare energie blijkt wel uit het feit dat 75 procent van de ondervraagden het liefst elektriciteit zou afnemen die is opgewekt met behulp van zonnepanelen. Ook windmolens op zee en waterkrachtcentrales zijn populaire keuzes. 61 procent geeft aan het liefst geen kolencentrales te willen gebruiken voor de energievoorziening.

Bron: Eneco | Foto: Oregon Department of Transportation, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie