First Wind voor $ 2,4 miljard overgenomen

First Wind voor $ 2,4 miljard overgenomen

20-11-2014 15:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

SunEdison, een grote Amerikaanse beheerder van zonne-energieparken, neemt collega First Wind uit de windenergiesector over. Uit de acquisitie ontstaat de grootste beheerder van duurzame energieprojecten ter wereld.

Op de markt voor zonne-energie was SunEdison al een van de grote spelers. Na de overname van de Amerikaanse beheerder van windparken is het concern nu wereldwijd de grootste in de markt voor hernieuwbare energie.

First Wind ontwikkelt en beheert grote windparken in de VS. In het noordoosten, westen van het land en op Hawaï heeft het bedrijf een geïnstalleerd vermogen van in totaal 1,3 gigawatt aan windmolens in beheer of in aanbouw.

Beleggers zijn enthousiast over de overname. Op de Amerikaanse beurt steeg het aandeel SunEdison met 29 procent. SunEdison blijft ook met de nieuwe windtak opereren onder dezelfde naam.

Bron: Bloomberg | Foto: Wendy Schotsmans, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie