Zonnepanelenmaker Suntech opgelicht

Zonnepanelenmaker Suntech opgelicht

01-08-2012 15:18 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

’s Werelds grootste fabrikant van zonnepanelen, het Chinese Suntech, is opgelicht voor €560 mln. Door dit nieuws kelderden de aandelen in Chinese zonne-energiebedrijven.

Suntech stond garant voor een lening van €544,2 mln van het investeringsbedrijf Global Solar Fund (GSF) bij de China Development Bank. GSF, een bedrijf van voormalig Suntech-vertegenwoordiger Javier Romero, beloofde een onderpand van €560 mln aan Duitse staatsobligaties.

Obligaties bestaan niet

Een woordvoerder van Suntech verklaarde maandag dat deze obligaties “mogelijk niet bestaan hebben” en dat “Suntech mogelijk opgelicht is”. Suntech zegt verschillende rechtszaken te hebben aangespannen tegen Romero, die onder andere een Italiaans zonnepark van 145 megawatt bezit.

De bekendmaking lijkt te hebben gezorgd voor achterdocht bij de aandeelhouders. Afgelopen dinsdag daalden de aandelen van Suntech 20 procent in waarde. Andere Chinese zonne-energiebedrijven zagen de waarde van hun aandelen ook dalen.

Bron: Bloomberg

Foto: Renewable Energy Installer

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie