3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

29-11-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Grafeen belooft revolutie in groene energie

 

Grafeen heeft een nieuwe, onverwachte eigenschap. Het materiaal blijkt protonen door te laten. De ontdekking kan een revolutie teweegbrengen in de ontwikkeling van brandstofcellen.

De ontdekking komt voor rekening van het team aan de University of Manchester, onder leiding van Andrei Geim. Bij de experimenten zijn ook wetenschappers van de Radboud Universiteit betrokken. Volgens de Nobelprijswinnaar fungeert grafeen als een uiterst effectief filter. Het laat protonen door en houdt alle andere atomen en moleculen tegen.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Patagonia: ‘geen obstakels voor duurzame sector’

 

Patagonia probeert de kledingindustrie op te stuwen naar een duurzamere toekomst. Om zijn voortrekkersrol te behouden, kiest het bedrijf een pragmatische aanpak. Dit is deel twee van het interview met Vincent Stanley.

De samenwerking in de Sustainable Apparel Coalition levert Patagonia voordelen op in de vorm van een kostenbesparing en snellere duurzame innovatie. Maar andere bedrijven in de coalitie zetten ook grote stappen, mede door de informatie die Patagonia open source heeft gemaakt.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Blu-ray disks vergroten opbrengst zonnepanelen

 

De enen en nullen op een blu-ray schijf blijken uitstekend zonlicht op te vangen. Een coating op basis van die structuur vergroot de elektriciteitsproductie van zonnepanelen.

Zonnecellen met een gladde coating kaatsen altijd een deel van het zonlicht terug. Hierbij gaat direct energie verloren. Voorzien van een laag die de reflectie vermindert, kunnen zonnecellen een groter deel van het licht omzetten in elektriciteit.

Meer weten? Lees verder.

Foto: Hanergy Solar

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie