E.on stoot tak fossiele energie af

E.on stoot tak fossiele energie af

01-12-2014 09:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Duitse energiebedrijf E.on schrijft zijn kern- en kolencentrales, ter waarde van € 4.5 mrd, volledig af.

E.on brengt de af te stoten onderdelen als nieuw bedrijf naar de beurs en zal haar belang in de nieuwe onderneming vervolgens geleidelijk afbouwen. Bij de kolen- en kerncentrales van E.on werken ongeveer 20.000 mensen. Dat is een derde van het totale personeelsbestand.

 

Energieprijzen

 

Vorige week kwam al uit dat E.on zijn activiteiten in Spanje van de hand doet. Het bedrijf maakte in eerste drie kwartalen van 2014 een kwart minder winst dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft inmiddels een schuld van € 31 mrd.

De grote energieproducenten verkeren al langer in zwaar weer. Vooral in Duitsland staan de energieprijzen onder druk. De Duitse overheid heeft hernieuwbare energiebronnen zwaar gestimuleerd. Wind- en zonnestroom hebben voorrang op het elektriciteitsnet en verdringen zo kolenstroom.

Bron: Tagesschau | Foto: martin, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie