Mega-zonnestroomproject van KiesZon

Mega-zonnestroomproject van KiesZon

02-12-2014 17:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

KiesZon bouwt het grootste zonnestroomproject van Nederland. Het bedrijf heeft hiervoor een overeenkomst getekend met staalbedrijf ThyssenKrupp Materials Nederland.

Het project bestaat uit totaal 9.000 zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 2,3 megawatt. KiesZon, het dochterbedrijf van energieleverancier Greenchoice en International Solar, is de grootste zonnestroomontwikkelaar van Nederland. Het concern is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen op daken van gebouwen. De zonnepanelen worden verdeeld over twee locaties van ThyssenKrupp. In Veghel komen er 6.000 zonnepanelen en in Zwijndrecht 3.000.

Het project past volgens Greenchoice goed in de duurzame bedrijfsdoelstellingen van ThyssenKrupp. Greenchoice zegt blij te zijn met de samenwerking. Frank Heijckman, directeur van KiesZon, zegt in een persbericht: ‘Wij investeren in de zonnepanelen, realiseren het totale project en gaan het komende tien jaar exploiteren. In die periode loopt ThyssenKrupp Materials Nederland geen enkel risico’.

De bouw van de installatie begint in maart 2015 en zou in de loop van april al worden opgeleverd.

Bron: Greenchoice, KiesZon | Bron: h080, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie