Peka Kroef gebruikt restwarmte biomassa Attero

Peka Kroef gebruikt restwarmte biomassa Attero

03-12-2014 15:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Afvalbedrijf Attero bouwt een biomassacentrale naast Peka Kroef. Een pijpleiding transporteert de restwarmte uit de centrale naar de aardappelverwerker.

Peka Kroef gebruikt de warmte in zijn productieproces. Uiteindelijk zal het bedrijf zo in de helft van zijn energiebehoefte kunnen voorzien. De aardappelverwerker verwacht het aardgasverbruik met 7 miljoen kubieke meter omlaag te brengen.

De installatie in het Noord-Brabantse Odiliapeel moet in 2015 klaar zijn. Attero zal in de centrale houtachtig materiaal gaan verbranden dat teruggewonnen wordt uit de compostering van gft- en groenafval. In de toekomst zal het afvalbedrijf al het snoeihout van de gemeenten Uden, Veghel, Boekel, Bernheze en Sint-Oedenrode in Odiliapeel verwerken.

De nieuwe biomassacentrale heeft een rendement van 91 procent. Attero heeft daarvoor onder meer apparatuur ingebouwd om de warmte uit rookgassen terug te winnen.

Bron: Attero | Foto: Mcceddy, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie