Frankrijk bouwt getijdencentrale van 20 megawatt

Frankrijk bouwt getijdencentrale van 20 megawatt

04-12-2014 08:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Twee verschillende consortia bouwen getijdenstroomturbines voor de kust van Normandië. De beide projecten zijn samen goed voor een geïnstalleerd vermogen van bijna 20 megawatt.

Een joint venture van GDF Suez en Alstom bouwt vier getijdenturbines van 1,4 megawatt per stuk. Het tweede consortium bestaat uit het energiebedrijf EDF en OpenHydro, een dochteronderneming van het Franse marinebedrijf DCNS. Deze samenwerking installeert zeven turbines van elk 2 megawatt.

Beide consortia zijn winnaars van een Franse overheidsaanbesteding. De Franse pilot met getijdenenergie is gepland in de Raz Blanchard, een zeestrook tussen de Franse kust en de kanaal-eilanden. De sterke zeestroming in het gebied biedt goede kansen voor getijdenturbines.

Bron: BusinessGreen | Foto: Mike Beauregard, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie