Japans bedrijf investeert in zwevende windturbine

Japans bedrijf investeert in zwevende windturbine

05-12-2014 11:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse Altaeros Energies combineert windturbines met heliumballonnen. Het Japanse telecombedrijf Softbank steekt $ 7 mln in de start-up. 

Altaeros is een spin-off van het Massachusetts Institute of Technology. De ballon van het bedrijf  is snel op te laten en is bij calamiteiten of op festivals in te zetten als aggregaat. Softbank wil de zwevende windmolen combineren met telecomsystemen. Die kunnen dan vanaf grote hoogte een gebied voorzien van draadloos internet.

Hoog in de lucht waait het harder en constanter. Een hoge windmolen vergt echter veel materiaal. Om op voordelige wijze toch gebruik te maken van de wind op 300 of zelfs 600 meter hoogte ontwierp Altaeros Energies een cilindervormige luchtballon. In het midden hiervan hangt een windturbine. Door de vorm van de heliumballon haalt de zwevende windturbine extra veel energie uit de wind.

CEO Masayoshi Son van Softbank, de rijkste man van Japan, is sinds de ramp bij Fukushima zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van alternatieve energiesystemen. Namens het telecombedrijf steekt hij $ 7 mln in de innovatieve windturbine.

Bron: GigaOm | Foto: Altaeros Energies

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie