Chinese PV-gigant zint op expansie in Benelux

Chinese PV-gigant zint op expansie in Benelux

09-12-2014 10:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Suntech wil zijn marktaandeel in de Benelux in 2015 vergroten tot 13 procent. De zonnepanelenproducent heeft nu 3 procent van de markt in handen.

Suntech, een van ‘s werelds grootse fabrikanten van zonnepanelen, richt zich in Nederland, België en Luxemburg vooral op grootschalige zonne-energieprojecten. Met partners als Oskomera Solar Power Solutions, Solar Green Point en VDH Solar heeft het al verscheidene grote projecten in het orderboek.

 

De grootste

 

Suntech is actief in tachtig landen en heeft tot nu toe 8 gigawatt aan zonnepanelen geproduceerd. Het bedrijf was al eens de grootste producent in de zonnesector en wil die positie graag terug pakken. Niet alleen als producent maar ook als eigenaar en beheerder van hernieuwbare energieprojecten.

Bron: Suntech | Foto: Steve Jurvetson, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie