Duits record: Aandeel duurzame energie naar 25%

Duits record: Aandeel duurzame energie naar 25%

06-08-2012 10:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het is inmiddels 2,5 keer zoveel als in Nederland: het aandeel schone elektriciteit in Duitsland heeft een recordhoogte bereikt van 25 procent.

Onze oosterburen produceerden 67,9 miljard kilowattuur duurzame elektriciteit in de eerste helft van 2012. Daarmee steeg het aandeel schone energie met 4 procentpunten tot een kwart van de totale stroomvoorziening. Dat blijkt uit cijfers van de BDEW, de Duitse branchevereniging voor energiebedrijven.

Het aandeel duurzame stroom is inmiddels 2,5 keer zo hoog als in Nederland.
Windkracht nam met 9,2 procent het leeuwendeel voor zijn rekening. Biomassa (5,7 procent) en zonne-energie (5,3 procent) volgden op de voet.

In 2035 wil Duitsland 35 procent van alle energie uit hernieuwbare bronnen te halen. In Nederland bedroeg het aandeel schone stroom 9,8 procent in 2011. Het aandeel duurzame energie, dus inclusief warmte, schommelt in ons land rond de 4 procent.

Foto: (a)artwork

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie