Independer start duurzame energievergelijker

Independer start duurzame energievergelijker

11-12-2014 15:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Verzekeringsvergelijker Independer stapt in de energiemarkt. De nieuwe energievergelijker richt zich nadrukkelijk op duurzaamheidsprestaties van energiebedrijven.

De vergelijkingssite onderscheidt duurzaam opgewekte energie van sjoemelstroom, stroom die met certificaten van oorsprong is vergroend. Bedrijven en consumenten kunnen via hun energierekening bewust bijdragen aan een duurzamere energievoorziening.

Independer gebruikt kennis van het HIER Klimaatbureau. Dat beoordeelt leveranciers als echt groen als ten minste 80 procent van de stroom duurzaam in Nederland is opgewekt.

 

Overstappen

 

Independer stuurt met het nieuwe initiatief aan op veranderingen in de energiemarkt. De vergelijkingssite pleit voor structureel lage tarieven in plaats van introductiekortingen en overstapbonussen. Die bonussen ziet Independer het liefst in het geheel te verdwijnen, voor zowel klanten als bemiddelaars.

Energieleveranciers lokken consumenten elk jaar met kortingsacties bij elkaar weg. Ze betalen flink voor alle promotie en bieden vergelijkingssites een commissie voor elke klant die naar hen overstapt. Uiteindelijk betalen vooral de klanten die vergeten over te stappen voor alle wervingskosten.

Independer werkt niet op commissiebasis, maar vraagt aan energieleveranciers jaarlijks een vaste vergoeding. Voor de vergelijkingssite is er dus geen prikkel om klanten te laten overstappen.

Bron: Independer | Foto: Ryan Mcdonald, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie