Chinese energiecentrale stookt met bankbiljetten

Chinese energiecentrale stookt met bankbiljetten

12-12-2014 11:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Chinese provincie Henan heeft een oplossing gevonden voor de bergen afgedankte bankbiljetten. Een energiecentrale verbrandt het papiergeld om er elektriciteit mee te maken.

Dat is minder decadent dan op het eerste gezicht lijkt. Bankbiljetten branden schoner dan steenkool. De hoeveelheid papiergeld die de provincie Henan jaarlijks afdankt, is voldoende om 4000 ton steenkool uit te sparen. De luxe brandstof levert per ton 660 kilowattuur aan elektriciteit.

De installatie in de Chinese stad Luoyang verstookt uitsluitend oude en beschadigde bankbiljetten. De Centrale Bank van China gaf speciale toestemming. Dat is voor het eerst. Alle overige oude biljetten neemt de bank in voor recycling tot nieuwe papier.

In China leidt de bekendmaking tot veel hilariteit. Gebruikers van Weibo, de Chinese variant van Twitter, bieden zich vrijwillig aan om het geld te hergebruiken.

Bron: The Telegraph, BBC | Foto: Images Money, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie