Remmende auto’s verlichten de weg

Remmende auto’s verlichten de weg

15-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse start-up Energy Intelligence ontwikkelt een mat die remenergie van auto’s omzet in elektriciteit. Het hydraulische systeem levert stroom aan het net.

De kinetische energie die vrijkomt als auto’s stoppen voor een brug of stoplicht, gaat voor het grootste deel verloren. Energy Intelligence wil deze energie terugwinnen. Een systeem met indrukbare wegdelen en een hydraulisch aangedreven generator zet de remenergie om in elektriciteit. De stroom is direct bruikbaar voor straatlantaarns, stoplichten of andere apparaten in de buurt van de weg.

 

Opbrengst

 

Hoeveel de installaties van Energy Intelligence gaan kosten en hoeveel elektriciteit ze opleveren, is niet duidelijk. Wel geeft CEO Daniel Shani op de website FastCoExist een indicatie. De 5.000 trucks die dagelijks over de Peace Bridge bij de Niagara watervallen rijden, zouden vijf keer zoveel energie kunnen leveren als de brug zelf gebruikt.

Energy Inteligence  is opgericht in 2010 en heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. Recent won de cleantech start-up $ 500.000 bij de 43North business plan competitie. Met $ 5 mln dollar aan prijzengeld zou deze wedstrijd wereldwijd de grootste wedstrijd in zijn soort zijn.

Bekijk een animatie van het systeem van Energy Intelligence:

http://vimeo.com/46295156

Bron: FastCoExist | Foto: Nick Ares, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie