Vestas levert turbines grootste windpark Afrika

Vestas levert turbines grootste windpark Afrika

15-12-2014 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Deense windturbinefabrikant Vestas verwerft zijn grootste order ooit. Het bedrijf levert 365 windmolens aan een project in Kenia.

Het Deense bedrijf bouwt 310 megawatt geïnstalleerd windvermogen voor het Lake Turkana Wind Power Project in Kenia. Als het windpark in 2017 klaar is, is het grootste windpark in Afrika. Het park voorziet dan in 15 procent van de energiebehoefte in Kenia.

De windmolens zijn met 0,85 megawatt per stuk kleiner dan de windmolens die in Europa gebruikelijk zijn. Voor windmolenbouwer Vestas is het met 365 stuks desondanks de grootste deal ooit. Vestas zal tot 2032 ook het beheer en onderhoud van het park op zich nemen.

Bron: Bloomberg | Foto: Kevin Dooley, via Flicker

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie