Hanergy bouwt fabriek voor dunne-film PV

Hanergy bouwt fabriek voor dunne-film PV

16-12-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Chinese zonnepanelenfabrikant Hanergy bouwt in China een nieuwe fabriek. De productielocatie zal jaarlijks 300 megawatt aan dunne-filmzonnepanelen produceren.

De nieuwe fabriek verrijst in de provincie Hunan. Vanaf de oplevering in juni 2016 zal er jaarlijks een volume zonnepanelen van de band lopen dat 300 megawatt aan zonne-energie kan opwekken. De fabriek is onderdeel van Hanergy’s groeiplannen. In totaal bouwt het bedrijf 5.25 gigawatt aan productiecapaciteit.

De CIGS zonnepanelen, gemaakt uit het halfgeleidermateriaal koper-indium-galliumselenide, zijn een alternatief voor de bekendere siliciumzonnepanelen.

 

Ikea

 

Onder andere door deals met IKEA groeit de aandacht voor deze dunne-film zonnecellen. Vandaag start de meubelgigant de verkoop van de Hanergy-panelen in Zwitserland. Sinds eind oktober zijn ze bij Nederlandse Ikea-vestigingen verkrijgbaar. Ook in Engeland verkoopt Ikea Hanergy-zonnepanelen. Daar zijn de zonne-energiesystemen inmiddels uitverkocht.

Bron: Bloomberg | Foto: Walmart, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie