Windunie bundelt opbrengst voor Greenchoice

Windunie bundelt opbrengst voor Greenchoice

17-12-2014 10:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Energieleveranciers Windunie en Greenchoice versterken de samenwerking. Greenchoice neemt stroom af van 75 Windunieleden en verbetert de voorspelling van de windopbrengst.

Greenchoice deed zowel op prijs als flexibiliteit de beste aanbieding en zal de volledige opbrengst af nemen. Mede dankzij de deal kan Greenchoice driekwart van haar 400.000 klanten al in 2015 volledig voorzien van groene stroom uit Nederlandse windmolens.

Volgens Rob Kouwenberg van Windunie resulteert het gezamenlijke aanbod van de windstroom in een optimale prijs voor de leden: "Voor agrariërs, het grootste deel van onze leden, is dit een bekende tactiek die ook bij aanbod van suiker en melk wordt gevolgd."

 

Samenwerking

 

Met de overeenkomst verstevigen twee van Nederlands duurzaamste energieleveranciers een bestaande samenwerking. De komende tijd richten de partners zich op betere voorspelling van de windopbrengst. Windunie verwacht dat de kosten van windenergie daardoor verder omlaag kunnen.

Bron: Windunie & Greenchoice | Foto: Scott Wilcoxson, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie