CEO Shell neemt klimaatverandering serieus

CEO Shell neemt klimaatverandering serieus

17-12-2014 16:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Shell onderkent de risico's van klimaatverandering en heeft een transparante visie op oplossingen. Dat stelt CEO Ben van Beurden van Shell in een ingezonden brief in de Financial Times.  

Het Nederlandse energiebedrijf Shell staat bekend als oliegigant, maar zet al jaren sterk in op de exploratie en distributie van aardgas. Vergeleken met olie en andere fossiele brandstoffen stoot aardgas bij verbranding minder CO2 uit. Shell is als technologieleverancier ook actief in de markt voor CO2-afvang en -opslag.

In zijn brief in de Financial Times refereert Ben van Beurden verder aan de CO2-prijs die Shell hanteert in haar investeringsplannen. Deze is fors hoger dan de prijs die momenteel op de ETS-beurs tot stand komt. Het energiebedrijf moedigt regeringen aan snel een serieuze prijs aan CO2-emmissies te koppelen.

 

Pragmatisme

 

Van Beurden onderkent in de Britse krant de mogelijke risico’s van klimaatverandering. "Als bedrijf met een investeringshorizon van meerdere decennia zijn we ons zeer bewust van de potentiële risico's van een veranderend klimaat voor onze bedrijfsvoering."

Tegelijkertijd stijgt de energiebehoefte de komende jaren. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) schat dat de wereldwijde energievraag tot 2040 nog met een derde kan oplopen. Een energietransitie te midden van deze tegenstrijdige ontwikkelingen vergt een grote inspanning, door alle sectoren heen, schrijft Van Beurden in de zakenkrant.

De CEO stelt dat iedereen moet samenwerken, maar ook pragmatisch zijn eigen rol moet oppakken. Van Beurden is er van overtuigd dat Shell, rekeninghoudend met zijn aandeelhouders, dat naar zijn kunnen zal doen.

Bron: Financial Times | Foto: Shell

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie