New York verbiedt schaliegaswinning

New York verbiedt schaliegaswinning

18-12-2014 11:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse staat New York verbiedt definitief het boren naar schaliegas. De risico’s voor de volksgezondheid zijn te groot.

Dat bevestigt Andrew Cuomo, gouverneur van New York: "Het is de meest emotioneel geladen kwestie waar ik mee te maken heb gehad, zelfs vergeleken met de doodstraf en het homohuwelijk."

 

Werkgelegenheid

 

De staat New York ligt bovenop de grote Marcellus schalieformatie. Naburige staten als Pennsylvania en West Virginia produceren veel aardgas en olie uit deze formatie. Het schaliegas geldt in de VS als een aanjager van de economie en werkgelegenheid.

Sinds 2008 had New York al een moratorium op fracking, de omstreden productiemethode voor schaliegas. Vermont is de enige andere staat waar fracking verboden is. Ook in ons land is mogelijk schaliegas te winnen. Er woedt al jaren een steeds weer oplaaiende discussie over het uitvoeren van proefboringen in Nederland.

Bron: BBC | Foto: Simon Fraser University, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie