Agenda: Groene stroom als business case voor datacentra

Agenda: Groene stroom als business case voor datacentra

07-01-2015 07:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ontwikkelingsorganisatie Hivos en Green IT Amsterdam organiseren 15 januari voor beheerders van datacentra een bijeenkomst over groene stroom.

Tijdens deze bijeenkomst gaan beide partijen in op groene oplossingen voor datacentra en de laatste energietrends in de sector. De duurzame energievoorzieningen die op de markt aanwezig zijn, komen aan bod. Tijdens de bijeenkomst wordt gekeken naar de manier waarop die kunnen aansluiten op de behoeften en wensen van datacentra.

De bijeenkomst is een vervolg op de succesvolle expertmeeting die ontwikkelingsorganisatie Hivos in 2013 organiseerde. De meeting heeft dit keer een stevig praktisch karakter. Tijdens de bijeenkomst komen energieleveranciers en datacentra aan het woord.

Programma

• Hivos presenteert een overzicht van de beschikbare groene stroomproducten voor de grootzakelijke markt en de verschillende opties die energieleveranciers bieden: van windmolen-adoptie tot aan crowdfundingcampagnes.

• Energieleveranciers Nuon en Eneco geven toelichting over hun groenste stroomproducten en innovatieve maatwerkoplossingen voor datacentra.

• Datacentra vertellen waarom zij voor groene stroom kiezen en wat het hun oplevert.

Moderator: Maikel Bouricius, Green IT Amsterdam

Tijd: ontvangst om 13.30 uur

Locatie: Den Haag, KIVI, Prinsessegracht 23 (goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto)

Bron: Hivos | Foto: Fred, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie