Hernieuwbaar groter dan bruinkool in Duitsland

Hernieuwbaar groter dan bruinkool in Duitsland

05-01-2015 11:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een mijlpaal in Duitsland. Duurzaam opgewekte elektriciteit was afgelopen jaar goed voor 27,3 procent van de totale stroommarkt.

Bij elkaar opgeteld produceerden Duitse windmolens, zonnepanelen en andere hernieuwbare bronnen in 2014 157,4 miljard kilowattuur. In totaal zijn hernieuwbare energiebronnen daarmee voor het eerst de belangrijkste stroomleverancier bij onze oosterburen. Met een aandeel van 27,3 procent zijn die groter dan bruinkool, dat 25,6 procent van de markt dekte.

 

Zonne-energie

 

In 2013 nam hernieuwbare energie nog 23,4 procent van het totale elektriciteitsproductie voor zijn rekening. De groei in 2014 komt vooral voort uit nieuwe zonne-energieprojecten. Deze produceerden 14 procent meer energie dan in het voorgaande jaar. Bio-energie en windenergie lieten een bescheiden groei zien, waterkracht bleef stabiel.

In Nederland bedroeg de hernieuwbaar opgewekte elektriciteit in 2013 ruim 12 miljard kilowattuur. 12 procent van de totale stroomproductie. Voor 2014 zijn nog geen cijfers gepubliceerd.

Bron:  Solarserver, CBS | Foto: Domenico Citrangulo, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie