Perovskiet nu net zo efficiënt als siliciumzonnecellen

Perovskiet nu net zo efficiënt als siliciumzonnecellen

12-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Onderzoekers aan het Korea Research Institute of Chemical Technology hebben een nieuw record gevestigd met zelfontwikkelde zonnecellen van perovskiet.

In het laboratorium behaalde het team een recordefficiëntie van 20,1 procent. Het onderzoek is gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Nature.

In een laboratoriumopstelling ontlopen siliciumzonnecellen en de variant met perovskiet elkaar steeds minder. Het record voor silicium staat op 25,6 procent. De gemiddelde conversie-efficiëntie van commerciële siliciumzonnecellen ligt tussen de 18 en 20 procent.

Het nieuwe Koreaanse record is bereikt met een mix van twee verschillende typen perovskiet. Perovskiet is de klassenaam voor metaaloxiden met een bepaalde kristalstructuur. De nieuwe samenstelling is volgens de onderzoekers efficiënter en stabieler dan eerdere varianten. Dit is belangrijk voor de stap van laboratorium naar daadwerkelijke massaproductie.

Bron: IEEE Spectrum | Foto: Cadmium, via Wikimedia

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie