SunEdison investeert miljarden in PV-fabriek India

SunEdison investeert miljarden in PV-fabriek India

13-01-2015 11:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse bedrijf SunEdison investeert in India $ 4 mrd dollar in een nieuwe fabriek voor zonnepanelen. De fabriek is de grootste in zijn soort in India.

SunEdison vormt een joint venture met het Indiase conglomeraat Adani Enterprises, dat onder andere actief is in de lokale elektriciteitssector. Volgens persbureau Bloomberg bedraagt de productiecapaciteit van de fabriek 7,5 gigawatt. Dat is het vermogen dat de jaarproductie aan zonnepanelen kan leveren.

De Indiase minister president Modi kondigde eind 2014 aan de doelstellingen voor hernieuwbare energie in India te verhogen. In 2022 moet het land 100 gigawatt aan zonne-energie opwekken.

Pashupathy Shankar Gopalan, SunEdison’s operationeel directeur voor Zuid-Azie en het zuiden van Afrika, in Bloomberg: "De fabriek past uitstekend in de groeiambities van het land voor zonne-energie. En ook bij het doel om de Indiase maakindustrie te versterken.”

SunEdison

SunEdison is vooral in de Verenigde Staten een grote ontwikkelaar en beheerder van zonne-energie-installaties. Eind vorig jaar kondigde het de overname van First Wind aan. Sinds deze transactie heeft het bedrijf ook grote windparken in de portfolio.

Naast het beheer van de windparken en zonneweides heeft SunEdison ook posities stroomopwaarts in de keten. In zijn fabrieken produceert en assembleert het zonnepanelen.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bloomberg | Foto: Jeremy Levine, via Flickr

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie