GDF Suez verdubbelt hernieuwbare capaciteit

GDF Suez verdubbelt hernieuwbare capaciteit

14-01-2015 09:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2025 zal het Franse energiebedrijf GDF Suez 16.000 megawatt aan productiecapaciteit voor duurzame stroom in zijn Europese portfolio hebben. Nu is dat ongeveer 8.000 megawatt.

Operationeel directeur Isabelle Kocher van het bedrijf heeft dat aangekondigd op een persconferentie, meldt Bloomberg. “Onze doelen zijn ambitieus”, zegt Kocher. “Bijna de helft van alle opwekcapaciteit die we nu in ontwikkeling hebben, betreft hernieuwbare elektriciteitsprojecten.”

 

Hernieuwbare bronnen

 

In het komende decennium verlegt GDF in Europa de focus van nucleaire energie en aardgasgestookte elektriciteitscentrales naar wind, zon en andere hernieuwbare bronnen. Van de 8.000 megawatt aan duurzame stroom die GDF nu opwekt, komt het grootste deel uit waterkracht. Daarna volgen windmolens en zonnepanelen.

Voor de nieuwe opwekcapaciteit breidt GDF deze activiteiten verder uit. Ook kijkt het energiebedrijf naar getijdenenergie, projecten met zeewaterpompen en offshore windparken. Wereldwijd heeft GDF Suez aan het eind van 2015 ongeveer 21 gigawatt aan hernieuwbaar geïnstalleerd vermogen in beheer.

Bron: Bloomberg | Foto: NHD-INFO, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie