Investeerder Avatar en X-men sponsort groene energie

Investeerder Avatar en X-men sponsort groene energie

10-08-2012 09:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ingenious Media Holdings, een fonds dat eerder investeerde in blockbusters als Avatar en X-Men, gaat nu een fonds van €318 mln opzetten voor groene energie.

Van het fonds zal 35 procent gaan naar zonne-energie, 30 procent naar windenergie en 10 tot 15 procent naar energie uit biomassa. Het overige bedrag wordt geïnvesteerd in energie-efficiëntie.

“Het moet een degelijk fonds worden, dus we willen alleen bewezen technieken gebruiken”, vertelt Sebastian Speight, directeur van Ingenious.

Planning

Het bedrijf begint eind september met het opbouwen van participaties in zonne- en windparken en wil 5 procent rendement behalen op de investering. Binnen een jaar hoopt Ingenious ruim €63 mln verzameld te hebben van een grote groep investeerders. Hiervan moet €25 tot €38 mln gaan naar hernieuwbare energiebedrijven. Er is een reservering van €10 mln voor energie-efficiëntie.

Bron: Bloomberg

Foto: David Johnson

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie