Credit Suisse financiert huurkoop-zonnepanelen met $ 200 mln

Credit Suisse financiert huurkoop-zonnepanelen met $ 200 mln

16-01-2015 11:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Zwitserse bank Credit Suisse financiert de aankoop van zonnepanelen voor het nieuwe MyPower loan-programma van het Amerikaanse SolarCity. 

Via het programma betalen de Amerikaanse klanten van SolarCity zonnepanelen op het eigen dak over een langere periode af. De $ 200 mln van Credit Suisse is bedoeld als voorfinanciering. Klanten hebben daardoor geen initiële kosten maar betalen een vast bedrag per maand. Ook biedt SolarCity een leveringsgarantie voor de energie-opwek van de zonnepanelen en een langjarig contract voor onderhoud en eventuele reparaties. De leenkoop is sinds oktober beschikbaar. Sindsdien verwierf het programma al 8.000 klanten.

“MyPower is Amerika’s voordeligste zonne-energieregeling, goedkoper dan andere leaseconstructies”, zegt CFO Brad Buss van SolarCity in een verklaring. “Het is naar onze verwachting de eerste van een serie financieringsrondes die de groei van het MyPower-programma dit jaar zullen ondersteunen.”

SolarCity

SolarCity is een bedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk. Het levert in de Verenigde Staten al enkele jaren zonne-energie aan huishoudens via power purchase agreements (PPA's). De Utrechtse start-up Solease biedt sinds 2013 een vergelijkbaar concept aan Nederlandse klanten.

In het PPA-concept installeert SolarCity  zonnepanelen op het dak van Amerikaanse huishoudens. Deze klanten betalen het bedrijf vervolgens voor de geleverde stroom, terwijl SolarCity eigenaar blijft van de zonnepanelen. In het nieuwe MyPower loan programma nemen de huishoudens de panelen uiteindelijk geheel over.

Bekijk een promotiefilmpje van SolarCity met uitleg van het MyPower programma.

http://youtu.be/iuO5SwxJ4p4

Bron: SolarCity | Foto: Wayne National Forest, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie