Groene brandstof uit Uganda wint $ 1 miljoen

Groene brandstof uit Uganda wint $ 1 miljoen

04-02-2015 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Eco-fuel Africa heeft de $ 1 mln Verizon Powerful Answers Award gewonnen. Het bedrijf won in de categorie Duurzaamheid met brandstof uit landbouwafval.

Eco-fuel Africa (EFA) ontwikkelde een duurzame brandstof uit reststromen uit de koffie- rijst- en suikerrietteelt. De 'green charcoal' brandt langer en is 65 procent goedkoper dan biomassa van hout. De biobrandstof is CO2-neutraal en draagt bij aan de bescherming van het oerwoud.

Het Ugandese bedrijf nam tijdens de Verizon Powerful Answers Award de hoofdprijs van $ 1 mln in ontvangst in de categorie Duurzaamheid. De wedstrijd is een initiatief van telecombedrijf Verizon. De wedstrijd moet mensen inspireren tot het ontwikkelen van innovaties op het gebied van onderwijs, zorg, duurzaamheid en transport.

500.000 ton CO2

EFA zet zich in voor de verduurzaming van de Afrikaanse brandstofindustrie. Volgens het bedrijf leidt het gebruik van op hout gebaseerde brandstoffen wereldwijd tot onhoudbare hoeveelheden ontbossing en CO2-uitstoot.

In 2010 ging EFA met de biobrandstof voor het eerst de markt op. Het bedrijf heeft 2.500 boeren aan zich weten te binden voor de productie van de groene houtskool, die door 19.000 Ugandase huishoudens wordt gebruikt. Volgens EFA heeft de 'green charcoal' sinds de start 500.000 ton CO2 bespaard.

Bron: PR Newswire, Eco-fuel Africa | Foto: Eco-fuel Africa, via Facebook (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie