Kwakkelende WKO gered met crowdfunding

Kwakkelende WKO gered met crowdfunding

05-02-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Eteck nam in 2012 een matig functionerende warmte-koude-opslag over in Goes. Via crowdfunding hoopt het bedrijf de exploitatie tot het einde van de looptijd van de huidige overeenkomst zeker te stellen.

Het WKO-systeem in de gemeente Goes is gebouwd door Essent en levert warmte en koude aan 240 woningen, 79 appartementen en een school. Eteck nam de matig presterende WKO over en investeerde in ruim € 1 mln in het herstel. Het geheel vertegenwoordigt nu een waarde van € 3,25 mln.

Nu de energiebalans op orde lijkt te komen, en verschillende installaties zijn vervangen, zijn de gebruikers zeer tevreden met het systeem. Ten opzichte van CV-ketels op gas bespaart het systeem veel CO2-uitstoot.

Crowdfunding

Eteck exploiteert door heel Nederland lokale warmte-koude-opslagsystemen en heeft deze herstelinvestering uit eigen vermogen gefinancierd. Met een campagne via het crowdfundplatform Greencrowd wil Eteck nu een deel van het investeringsbedrag herfinancieren.

Als er minimaal € 250.000 is ingelegd gaat de financiering door. De rente bedraagt dan 6 tot 6,5 procent op jaarbasis, voor 34 maanden. Aan het einde van de looptijd, 31 december 2017, hoopt Eteck de exploitatie te verlengen. Lukt dat niet dan zal de gemeente Goes de installatie overnemen.

Bron: Eteck, Greencrowd | Foto: Reza, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie