Getijdenproject Swansea Bay haalt £ 200 mln op

Getijdenproject Swansea Bay haalt £ 200 mln op

06-02-2015 10:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De getijdenenergiecentrale voor de kust van Wales heeft twee partijen gevonden die beiden £ 100 mln investeren. Met deze mijlpaal kan de bouw van de getijdencentrale al deze zomer van start.

Investeringsmaatschappij InfraRed Capital stapte donderdag als laatste partner in. “Deze energiecentrale is uniek,” zegt CEO Werner von Guionneau van InfraRed in een interview met de website BusinessGreen. "Niet alleen maakt de centrale gebruik van het op een na hoogste getijdenverschil ter wereld. Hij levert ook een enorme bijdrage aan de economie en de duurzaamheid in Groot-Brittannië."

Nadat investeerder Prudential eerder £ 100 mln inlegde, is het investeringsdoel van het Tidal Lagoon project vrijwel gehaald. De constructie van de getijdendam in de Swansea Bay kan al deze zomer beginnen. Het ambitieuze project ligt slechts enkele maanden achter op schema. Oorspronkelijk hoopten de bouwers in maart te starten.

 

Afnameprijs

 

De getijdencentrale levert volgens de ontwikkelaars 120 jaar lang schone stroom voor 155.000 huishoudens. Het Nederlandse Ingenieursbureau Deltares verwierf vorig jaar november de opdracht om het waterkundig ontwerp van de centrale te optimaliseren.

Een belangrijke horde voor de projectontwikkelaars is nog een afspraak met de Britse regering over de gegarandeerde afnameprijs. Met een prijs van £ 168 per megawattuur in de eerste 30 tot 35 jaar denken ze uit de kosten te komen.

Bekijk een video over het Tidal Lagoon Project voor de kust van Wales:

http://vimeo.com/60176151

Bron: BusinessGreen, Tidal Lagoon | Foto: Nigel's Europe & beyond, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie