Fast track-programma voor energiestart-ups

Fast track-programma voor energiestart-ups

18-02-2015 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Energy Academy Europe en energiebedrijf GDF Suez bieden start-ups de ruimte zich versneld te ontwikkelen. Tot 8 maart 2015 kunnen startende energieondernemers zich aanmelden.

Het nieuwe programma Startup Fast track zoekt jonge ondernemers met durf en innovatieve plannen. GDF Suez en de Energy Academy in Groningen willen met de samenwerking de energietransitie vooruit helpen.

Startup Fast track biedt jonge bedrijven ondersteuning bij het onderzoeken van de markt en de risico’s en helpt bij het organiseren van onder andere financiering en marketing. Verder krijgen deelnemers waar nodig laboratoriumruimte en toegang tot de EnTranCe-testfaciliteit op de Zernike-campus in Groningen.

 

Aanmelden

 

Het programma is open voor zowel technische innovaties als starters met vernieuwende ideeën voor dienstverlening in de energiesector. Bedrijven jonger dan vijf jaar, studenten en promovendi met ondernemersplannen zijn welkom zich aan te melden.

Startup Fast track selecteert uit de aanmeldingen vijftien plannen. De geselecteerde deelnemers krijgen vier maanden lang intensieve begeleiding. Na afloop van deze eerste fase komen vijf bedrijven in aanmerking voor een vervolgtraject. Hierin is, naast verdere ondersteuning bij het uitbouwen van het bedrijf, tot € 10.000 aan financiering te verdienen.

Aanmelden kan tot 8 maart 2015, via www.startupfasttrack.nl

Bron: Startup Fast Track | Foto: Christiaan Triebert, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie