EU vestigt record met toename windenergie

EU vestigt record met toename windenergie

10-02-2015 17:47 | Door: Willemien Groot

Groot-Brittannië en Duitsland hebben over 2014 de meeste capaciteit aan windenergie bijgeplaatst. Duitsland staat stijf bovenaan met 5,2 gigawatt, gevolgd door Groot-Brittannië met 1,7 gigawatt.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de European Wind Energy Association. In totaal plaatsten alle landen van de Europese Unie samen 11,8 gigawatt aan geïnstalleerd vermogen bij. Daarmee neemt windenergie 43,7 procent van alle nieuwe energiebronnen voor zijn rekening. De capaciteit voor steenkool nam toe met 3,3 gigawatt en die van gas met 2,3 gigawatt.

Nederlandse plaatste in 2014 volgens de cijfers van de EWEA 141 megawatt aan geïnstalleerd vermogen bij. Landen als Slowakije, Luxemburg en Cyprus leverden geen enkele bijdrage.

Volgens de EWEA is windenergie in Europa steeds aantrekkelijker om in te investeren. De organisatie zegt dat Europa zich op het keerpunt bevindt in de ontwikkeling van toekomstige energievoorzieningen.

Bron: EWEA | Foto: Nuon, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie