Warmtenet Enschede gestookt met afval

Warmtenet Enschede gestookt met afval

11-02-2015 10:27 | Door: Erik Verheggen

Warmteleverancier Ennatuurlijk heeft zijn gascentrale in Enschede uitgeschakeld. Het warmtenet wordt nu helemaal gestookt op afvalwarmte van Twence.

Twence leverde al sinds 2011 warmte voor het warmtenetwerk. Ennatuurlijk vulde die capaciteit aan met een gasgestookte warmtekrachtcentrale. Het net verwarmt 7.000 huishoudens en ruim 200 bedrijven. Daaronder zijn de Universiteit Twente en FC Twente’s Grolsch Veste.

De gascentrale van Ennatuurlijk is nu uitgeschakeld. Dat betekent dat Twence in de volledige levering van de warmte voorziet met restwarmte uit zijn afvalverbrandingsinstallatie. Directeur Erik Stronk van Ennatuurlijk en CEO Marc Kapteijn van Twence hebben hun overeenkomst daarop aangepast.

Twence rekent op zijn website voor dat de totale warmtelevering 180.000 MWh bedraagt. Dat levert een besparing op van 22,5 miljoen kubieke meter aardgas op en 40.000 ton vermeden CO2-uitstoot.

Bron: Twence, Ennatuurlijk | foto: Kleuske, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie