Rijn Capital ontwikkelt grote zonneprojecten in Chili

Rijn Capital ontwikkelt grote zonneprojecten in Chili

11-02-2015 10:57 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse investeringsmaatschappij Rijn Capital heeft in Chili in totaal 500 megawatt aan zonne-energieprojecten in de pijplijn. Het bedrijf leent $ 104 mln voor een nieuw project.

De Chileense bank Corpbanca leent Rijn Capital ruim honderd miljoen voor de ontwikkeling van een 54 megawatt zonne-centrale in het noorden van Chili. Dat meldt Bloomberg op basis van berichtgeving in een Chileense krant. De looptijd van de lening is 18 jaar.

 

Rijn Capital

 

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Rijn Capital investeert wereldwijd in hernieuwbare energie, innovatieve technologie, infrastructuur en grondstoffen.

Rijn Capital heeft voor de vele projecten in Chili een aparte tak opgericht. Verdeelt over drie regio’s in Chili ontwikkelt het bedrijf in totaal zo’n 500 megawatt aan zonne-energieprojecten. De projecten verkeren in verschillende stadia van ontwikkeling.

Bron: Bloomberg | Foto: s pants, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie