Zet Tesla ook de energiemarkt op zijn kop?

Zet Tesla ook de energiemarkt op zijn kop?

12-02-2015 12:45 | Door: Erik Verheggen

Autobouwer Tesla ziet kansen om zich ook in de opkomende markt voor energieopslag te mengen. Het bedrijf komt over een half jaar met een accu voor thuisgebruik.

Dat heeft Tesla-CEO Elon Musk gezegd in een gesprek met analisten, schrijft persbureau Bloomberg. Volgens Musk presenteert zijn bedrijf de accu voor thuisgebruik al 'redelijk snel'. De productie moet over zes maanden beginnen.

Zonnepanelen in combinatie met opslagsystemen maken het voor huishoudens mogelijk om zelf in hun energie te voorzien. Volgens analisten van Morgan Stanley kan de accutechnologie van Tesla de energiemarkten in Europa en de Verenigde Staten op zijn kop zetten.

SolarCity

Tesla levert al op kleine schaal accu’s via SolarCity. Ook snellaadstations van het bedrijf in de Verenigde Staten hebben accu’s van eigen makelij in huis.

Intussen maakt het bedrijf vorderingen met de bouw in de Amerikaanse staat Nevada van zijn gigafabriek voor accu’s. In een verklaring bij de laatste kwartaalcijfers meldt Tesla dat de productie eind 2016 op gang moet komen. Eerder zei het bedrijf nog dat de accu’s pas vanaf 2017 van de band rollen.

Bron: Bloomberg, Gigaom, Tesla | foto: Tesla

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie